sâmbătă, 30 mai 2009

Fiti mandri de Romania


Observ in ultimul timp, ca ne plangem tara. Ca este vai de ea, ca e praf facuta. Toata lumea vrea sa plece din ea, toti dam vina pe tara.
Ma gandesc, eu ca om mic ce sunt, fara mari studii de specialitate, ca cei ce afirma asta sunt PROSTI. Pentru ca oamenii care nu gandesc asa ii numesc. Romanii in momentul de fata, nu erau nici un sfert din ce sunt astazi fara tara asta frumoasa, fara Carpati, fara Marea Neagra, fara Dunare, fara campii. Prin peridarile mele, fie si alea putine, observ ca in aceasta "capitala europeana" numita Bucuresti, toata lumea blameaza tara. Exceptie fac doar o anumita categorie de oameni. Cei din Ardeal. Ei sunt singurii care nu ar da Romania pe nimic altceva. Cred ca ar trebui sa avem tot respectul fata de acesti oameni, pentru ca ei sunt singurii care tin spiritul de a fi roman in viata.
Va invit in continuarea de a numai plange tara asta frumoasa, plangeti-va pe voi ca nu apreciati si va bateti joc de ea.
Tara asta are nevoie de romani, pentru ca in momentul de fata nu-i dam voie nici sa viseze la un viitor mai bun, nu-i dam voie nici macar sa respire.

3 comentarii:

  1. dud, problema nu cred ca e relieful, ci aia care o conduc si mare parte din cei care o populeaza. si coumbia e o tara frumoasa, dar se se impusca lumea pe strada in amiaza mare si traiesc in ghetouri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Faza cu aia care o conduc nu sta in picioare din simplul fapt ca noi i-am ales. Apoi singurii vinovati de situatia asta suntem noi, majoritatea, cei care ii tinem pe burtosi in parlament. Dar in fine, eu consider ca 10-100-10000 de oameni nu pot face mare lucru. Decat sa vorbeasca. Sa dea peste gura celor care isi jignesc tara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e, ne plangem toata ziua ca tara nu e buna de nimic; din contra cred ca avem cele mai ecologice alimente, provenienta 90% naturala, fara ingrasaminte, adica animalele si ce mai are taranul roman prin ograda. Occidentalii ar plati mult sa guste bunatatile noastre:) Turismul ar putea castiga bine din asta, pacat ca nu sunt informati satenii despre comoara de liniste ce o au la tara (occidentalul intotdeauna va cauta un loc de refugiu, linistit).

    Legat de relief iar stam bine, avem mare, munte chiar si o "capitala europeana" a pasarilor- Delta Dunarii. Mai mult ce ne mai trebuie? Pofta de viata si de munca:)

    O zi buna:),

    Un Ardelean (pe role:))

    RăspundețiȘtergere