sâmbătă, 23 mai 2009

Tinerii, liceul, facultatea si romanii.


Mai aud conversatii, in metrou ceva de genul: "abia astept sa scap de liceu, sa ajung la facultate ca acolo e viata". Termina liceu cum il termina, apoi jap la ASE sau POLITEHNICA, asta in cazul bun. Si acolo incepe viata lor. Viata care dureaza un an, pentru ca cine spune ca e usor sa termini o facultate, ori este prost, ori nu stie ce inseamna facultate. Apoi dupa un an, cand vad ei asa cum este viata asta de facultate, cu petreceri, multa bautura, ca de' suntem smecheri, isi dau seama ca este prea greu si apeleaza la privati. Doar trebuie sa traiasca si aia cumva. Si uite asa, marii nostri liceeni, iau primul bobarnac si cad, pentru ca sunt prea slabi sa ramana in picioare. Iar trebuie precizat ca nu toti sunt asa, dar majoritatea este intotdeauna cea vizibila. Un mic exemplu, ar suna cam asa, in anul I aprox 30 de oameni intr-o grupa, iar in anul IV, sunt doar 9, dintre care 3, care n-au vrut sa cada si si-au luat destule bobarnace, dar nu au abandonat.
Dragi oameni, pentru mine este revoltator ce se intampla, ne miram apoi cine ajunge la conducere si ne vaitam in continuare. Tind sa cred ca noi romanii, stim doar sa cautam vinovatii, normal avem si solutii ca suntem destepti, dar mai greu cu practica.
Totusi ma bucur, ca sunt oameni in tara asta care stiu ce este ala bun simt, nu sunt isterici in trafic, dar imi pare rau sa o spun le e rusine ca sunt romani. Dar asta este alta discutie, pe care o voi dezbate in alta zi.
EXISTA TOTUSI SPERANTA

O zi excelenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu